Toimitusehdot

Allaolevat toimitusehdot ovat Sea Safetyn yleiset toimitus ja myyntiehdot. Allaolevia ehtoja sovelletaan kaikkiin tällä sivulla tehtäviin ostoksiin.

 

1. Takuu

Kaikilla tuotteillamme on vähintään 1 vuoden takuu. Osalla tuotteista jopa elinikäinen takuu. Voit tarkistaa takuun asiakaspalvelusta, mikäli sitä ei ole erikseen mainittu. Lasku tai kuitti toimii takuutodistuksena. Säilytä alkuperäinen kuitti mahdollista takuukäsittelyä varten.

 

2. Hinnat

Tuotteiden hinnat sisältävät tarvittavan arvonlisäveron. Pidätämme oikeuden hintojen ja toimituskulujen muutoksiin.

 

3. Tilaaminen

Kaikki verkkokaupassa tehdyt tilaukset vahvistetaan sähköpostilla, jossa ilmoitetaan tilauksen hinta, toimituskulut sekä tilatut tuotteet. Tilausvahvistuksen saaminen edellyttää sähköpostiosoitteen ilmoittamista tilauksen yhteydessä. Asiakas sitoutuu jokaisen tilauksen yhteydessä voimassa oleviin toimitusehtoihin.

 

4. Tilausvahvistus

Lähetämme sähköpostitse tilausvahvistuksen. Sivuillamme olevan käyttäjätilin kautta voit tarkastaa tilauksen sisällön.

 

5. Maksutavat

5.1.

Tuotteet ja niiden postikulut maksetaan tilauksen yhteydessä. Verkkokaupassa voidaan maksaa seuraavilla maksutavoilla: Nordea, Osuuspankki, Sampo, Tapiola, Aktia, Nooa, Paikallisosuuspankit, Säästöpankit, Handelsbanken, SPankki, Ålandsbanken sekä luottokortit. Maksaminen tapahtuu Suomen Verkkomaksut Oy:n palvelun kautta.

Maksutapana on myös tilisiirto tai käteinen ja korttimaksut noudon yhteydessä. Teknisten ongelmien ja päivitysten aikana maksutapoina tuetaan aina vähintään tilisiirtoa ja maksua noudettaessa. Tilisiirrolla maksettaessa tuotteet toimitetaan kun suoritus näkyy tilillämme.

Yritykset voivat ostaa tuotteita laskulla. Tällöin tarvitsemme Y-tunnuksen. Yleiset maksuehdot laskulla maksettaessa on 14 päivää netto.

 

5.3. Maksut Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla

Mikäli haluat maksaa Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla, Oy Sea Safety Scandinavia toimii tuotteiden ja palveluiden markkinoijana, sekä toimittaa tuotteet ostajalle. Reklamaatioista vastaa Suomen Verkkomaksut Oy. Suomen Verkkomaksut Oy toimii Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla tehtävissä maksuissa tuotteen myyjänä ja kauppa syntyy asiakkaan ja Suomen Verkkomaksut Oy:n välille. Myyjän vastuulla ovat kaikki kauppaan liittyvät velvoitteet. Suomen Verkkomaksut Oy on myös maksun saaja.

 

Suomen Verkkomaksut Oy
y-tunnus: 2122839-7
Ohjelmakaari 10
40500 JYVÄSKYLÄ
Puhelin: 0207 181830

 

5.4. Verkkopankit

Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksu- ja rahoituspalvelun toteuttaa Suomen Verkkomaksut Oy (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Suomen Verkkomaksut Oy ostaa maksusuorituksen ja tilittää sen kauppiaalle. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.

 

5.5. Postiennakko

Postiennakossa postin toimituskulut- ja kulloinkin voimassa oleva ennakkomaksu lisätään tilauksen hintaan. Asiakas noutaa ja maksaa lähetyksensä sopimuksen mukaan rahdinkuljettajan toimipisteestä.

 

6. Toimitustapa ja toimituskulut

Toimituskulut sisältävät posti- ja pakkauskulut. Varastotuotteet toimitetaan kuljetettavaksi viimeistään tilausta seuraavana arkipäivänä. Erikoistuotteissa varaamme oikeuden toimitusaikojen pidentämiseen. Mikäli tarvitset tuotteen heti tai haluat varmistua toimitusajasta, ota yhteys asiakaspalveluumme. Automaattinen kuljetushinnoittelu koskee normaaleja kotimaan kuljetuksia. Sea Safetyllä on oikeus tarkistaa kuljetushinnoittelu poikkeustapauksissa.

 

7. Vaihto- ja palautusehdot

Asiakkaalla on Suomen kuluttajansuojalain mukainen 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus. Palautusoikeus ei koske erikoistuotteita. Palautusoikeus koskee vain alkuperäispakkauksessa olevia käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita.

Liitä palautuksen mukaan seuraavat tiedot:

  • asiakasnumerosi, nimesi, osoitteesi ja puhelinnumerosi
  • pankkitilinumerosi
  • kopio tilausvahvistuksesta ja kuitista

 

Palautusosoite:
Oy Sea Safety Scandinavia Ltd
Mannerheimintie 17
00250 Helsinki

Emme vastaanota palautuksia yli 14 vrk kuluttua toimituksesta. Kun palautus on hyväksytty, rahat palautetaan suoraan tilillesi palautuksen vastaanoton ja käsittelyn jälkeen.

 

9. Ongelmatilanteet kuljetuksessa sekä viallisten tuotteiden osalta

Mikäli tuote on kadonnut kuljetuksen aikana, vioittunut tai asiakkaalle on toimitettu väärä tuote, tulee asiakkaan ilmoittaa virheestä välittömästi osoitteeseen: diving@seasafety.net.

Ilmoitus virheellisestä toimituksesta tai viallisesta tuotteesta on tehtävä 14 päivän sisällä tuotteen vastaanottamisesta. Jos paketti on vioittunut toimituksessa, on tuotteesta tehtävä välittömästi varauma rahdinkuljettajalle.

 

10. Muuta

Pidätämme oikeuden muuttaa toimitusehtojamme. Asiakkaan on ennen tilaustaan tutustuttava kulloinkin voimassa oleviin toimitusehtoihin.

 

11. Asiakastietojen käsittely

Käsittelemme kaikki asiakastiedot täysin luottamuksellisesti.

Comments are closed.